MATERIALE FOLOSITE

PAL MELAMINAT

Placile de PAL sunt realizate cu tehnologie din lemn tocat mărunt, amestecat cu un clei special și apoi presate și uscate la cald. Peste placa de fibre, se pun straturi succesive de melamină și hârtie impregnată astfel încat în final vom avea o suprafață neteda. Hârtia impregnată se folosește pentru a da modelul sau culoarea finisajului. Asa cum știm, putem avea de la culori simple ca roșu, galben, alb, maro până la modele care imită aproape perfect esența de lemn a stejarului, cireșului, bradului.

Structuri:

SM Semi Matt

Această structură oferă suprafeţelor un tip de finisare omogenă şi netedă, asemănător cu cel conferit de vopsea. Efectul este vizibil în mod special în combinaţie cu culorile uni.

ST2 Diamond

Robustă, frapantă, foarte rezistentă - o structură potrivită culorilor uni şi decorurilor sidefate, putând fi aplicată pe elementele clasice.

ST9 Perfect Matt

Se utilizează cu culori uni şi decoruri de lemn ce oferă o senzaţie tactilă  foarte delicată şi naturală. Această structură se înscrie în trendul suprafețelor mate.

ST10 Authentic

O structură destinată decorurilor rustice, cu impact puternic. Este recomandată pentru decoruri de lemn masiv.

ST11 Natural Pore

Fibra de lemn neregulată, cu alternanţă mat-lucios, conferă acestei suprafeţe un aspect natural.

ST15 Office

Această structură universală este recomandată pentru culorile uni intense. De asemenea, sunt evidenţiate decorurile elegante de lemn.     

ST18 Waveline

Această structură oferă o adâncime neutilizată până acum pe plăcile melaminate. Aspectul este modern, sugerând lemnul masiv finisat. Pentru PAL-ul melaminat structura celeilalte feţe este ST2.   

ST22 Matex

Datorită alternanţei zonelor mat-lucios şi aspectului tactil, structura conferă decorurilor de lemn liniare şi dinamice un plus de naturaleţe şi adâncime, accentuând impresia de lemn natural.

ST30 Gloss Finish

O structură delicată, cu grad înalt de luciu, adecvată în special pentru culorile uni şi decorurile de lemn premium. 

ST70 Elegance

Structurile netede, cu grad scăzut de luciu, se potrivesc cu decorurile fantezie, în special cu decorurile de piatră şi minerale.

ST79 Finepore matt

O structură regulată şi netedă, perfect adecvată pentru utilizarea cu decoruri de lemn clasic şi elegant.

ST82 Granito

Structură în relief, robustă, ce conferă un efect natural decorurilor de piatră.

ST88 Velvet

Această structură aminteşte de bucăţile de mozaic. Datorită designului creează jocuri de culoare în toate nuanţele uni.

A1 Artwave

Structură inovatoare ce evidenţiază aspectul elegant şi zonele lucioase.

Structura ST27

Structura FEELWOOD ELEGANCE, ST27, captează prin aspectul atemporal, dar în același timp  modern. Stilul și rafinamentul conferă încăperii  o naturalețe luminoasă și elegantă.

Ideal pentru a crea un aspect elegant, ce sugerează o calitate deosebită.

Structura ST27, delicată şi lineară, dar naturală, se sincronizează cu fibrele decorului Tortona,

creând un finisaj deosebit de realist.

Structura ST28

Structura FEELWOOD NATURE, ST28, este definită de caracterul său autentic. Nodurile și fibrele creează un aspect natural care duce cu gândul la lemnul masiv.

Vrem să ne simțim aproape de natură chiar și atunci când suntem într-o încăpere.

Aspectul incredibil de realist al structurii Feelwood Nature face acest lucru posibil. Structura mată se  sincronizează cu fibrele decorului Stejar Gladstone, subliniindu-i aspectul sablat.

Structura ST29

Structura FEELWOOD AMBIANCE, ST29, are un  aspect intens și în același timp elegant. Având  un model extins este ideal pentru aplicații de dimensiuni mari, creând un ambient sofisticat  și plin de bun gust.

Ambiance conferă încăperilor un aspect grandios.

Prin jocul mat-lucios structura se sincronizează cu florile de dimensiuni mari ale decorului Ulm Cape.  De asemenea conturul fibrelor este marcat de adâncituri ușoare, care creează un efect tactil.

Structura ST26

Structura PAINTED WOOD, ST26, face legătura  între designul natural și cel contemporan.

Formele delicate și nuanțele neutre dau  încăperii acel „ceva “ special.

Cu ajutorul structurii Painted Wood aspectul natural de lemn este completat print-un accent

de lac.

Aspectul redat de această structură este de pin, acoperit cu un strat opac de lac. Se potrivește perfect culorilor uni neutre, precum Gri piatră și Alb Premium. Jocul dintre aspectul linear și adâncimea structurii oferă finisajului un aspect natural. Datorităprofunzimii remarcabile, structura este vizibilă chiar şi de la distanţă.

Structura ST36

Structura BRUSHED WOOD, ST 36, combină aspectele neprelucrate cu exclusivismul și atemporalitatea. Interacțiunea subtilă între aceste extreme rezultă într-un finisaj cu aspect de calitate înaltă.

Suprafețele cu aspect adânc periat sunt preferate pentru mobilierul din lemn masiv.

Structura Brushed Wood este răspunsul nostru la această tendință. Textura neregulată și foarte adâncă, combinată cu aspectul mat, creează un finisaj deosebit de natural, autentic și de calitate superioară.

Structura ST87

Structura CERAMIC, ST87, explorează o nouă direcție, combinând aspectul de beton și cel de ceramică. Astfel se poate reda un stil contemporan, un aspect uzat sau industrial.

Combinând o structură neașteptată cu un anumit decor, îl poate transforma în ceva nou.

Structura Ceramic, combinată cu decorul omonim ce redă un aspect învechit și ruginit, creează un gen de material cu totul nou. Jocul mat-lucios simulează aspectul și senzația unei plăci ceramice, contribuind la crearea unei profunzimi și la nivel vizual.

Structura ST9

Structura PERFECT MAT, ST9, are un finisaj tactil, mat. Interacțiunea între culori natural și structura ce amintește de coaja de piersică poate crea o atmosferă modernă și relaxantă.

Suprafaţa mată, cu un nivel de luciu foarte scăzut, este deosebit de potrivită pentru culorile uni calde și moderne.

Datorită gradului scăzut de reflexie, culori ca de exemplu Caşmir, Vino şi Trufă au un aspect deosebit de natural. Suprafața este de asemenea delicată, caldă și plăcută la atingere.

 

PAL FURNIRUIT

Natura este un designer genial: panourile furniruite Kaindl sunt elemente unice, obținute exclusiv din lemn atent selecționat. Plăcile furniruite se caracterizează prin diversitatea utilizării și a prelucrării.

 

PAL BRUT

Plăcile de PAL brut sunt realizate dintr-un amestec de așchii fine de lemn cu rașini care, prin presare la temperaturi ridicate, formează o structură triplu stratificată rezistentă la interior și cu straturile de suprafață fine.

Caracteristici PAL brut:

 • Suprafețe fine
 • Rezistență foarte bună
 • Permite diverse modalități de prelucrare și finisare
 • Se pretează la melaminare, vopsire,  aplicare furnire, etc.

Utilizare:

Este recomandat pentru utilizare în industria mobilei  și în amenajări interioare.

 

MDF

Medium density fibreboard este denumirea oficiala a MDF-ului. Adica placa realizata din rumegus tocat marunt si apoi presat impreuna cu un clei. MDF-ul are o desitate mai mare ca a palului ceea ce il face prelucrabil pe suprafata.Marele avantaj al MDF-ului este ca marginile fronturilor pot fi rotunjite, dand un aspect mult mai fin si profesional mobilierului. Practic eliminand necesitatea cantului care se aplica la palul melaminat. De asemenea pot fi facute diferite modele in relief pe suprafata MDF-ului (denumite frezari). Practic MDF-ul permite realizarea oricarui desen, forma geometrica. Chiar se poate scrie pe acest suport, singura limita fiind utilajele si imaginatia.

MDF-ul este, in special, folosit la si baie datorita rezistentei mai mari la conditiile de umiditate ridicata din baie si bucatarie. Dar se foloseste si pentru orice alta piesa de mbilier din casa, de la living pana la mobilier de dormitor sau hol.

MDF vopsit = este vopsit in conditii asemanatoare vopsiri unei masini. Se poate folosi orice culoare existenta in RAL. Calitatea MDF-ului vopsit este data de tipul vopselei, de utilajele folosite si de calitatea uscari  vopselei. Punctele slabe sunt: mici imperfectiuni pe suprafata din cauza aplicari vopselei si  luciu mai slab decat la MDF-ul-ul infoliat.

Rezistenta mecanica e mai mica, prin lovire poate sari vopseaua.

Intretinerea se face cu o deosibita atentie pentru a nu folosi substante tari care pot deteriora vopseaua.

MDF infoliat = i se aplica o folosie de plastic mealminat pe o suprafata. Folia se aplica la o presa. Calitatea MDF-ului infoliat este data de calitatea foliei si de utilajele folosite in procesul de infoliere.

Punctele slabe ale mdf-ului infoliat sunt: incheierea foliei pe margini si o mai restrictiva paleta de culori. Daca nu este bine incheiata, in timp, se poate exfolia sau poate patrunde umiditate, ceea ce ar deteriora materialul brut. Alt dezavantaj este aparitia de mici bule de aer pe suprafata unde sa aplicata folia, asta daca folia nu este lipita fara a permite sa ramana goluri pe suprafata. Este mai rezistent mecanic decat MDF-ul vopsit si nu se cunosc usor urmele de degete.

Exista atat in varianta de MDF infoliat lucios cat si MDF infoliat mat.

Exista o gama diversificata de culori si imitatii de lemn natural.

 

MDF FURNIRUIT

Pentru producţia furnirului, buştenii sunt tăiaţi în straturi subţiri, numite „fâşii“ sau „felii“, care sunt apoi lipite pe plăci MDF, folosind adezivi speciali. Un produs natural unic, furnirul este folosit pe scară largă pentru designul de mobilă din clasa superioară şi amenajări interioare în spaţii comerciale şi spaţii casnice.

După ce furnirul este lipit pe placă, este presat respectând o gamă variată de cerinţe. Aceste plăci furniruite trec apoi prin diferite etape de finisare, rezultând o suprafaţă finită netedă.

Caracteristici

- Două feţe: furnir de calitate A pe faţa superioară, furnir de calitate B pe faţa inferioară
- Gamă largă de decoruri
- Placă omogenă
- Substrat din MDF
- Frumuseţea şi aspectul natural al lemnului
- Nefinisat

Utilizare

- Elemente de mobilă
- Amenajări interioare de lux
- Utilizări pentru spaţii comerciale

 

LEMN MASIV

Lemnul masiv ofera o lunga durata de viata mobilei si o eleganta desavarsita, pe care nici un alt material nu o poate egala. Proprietatile lemnului permit frezarile si realizarea unor accesorii de mare rafinament. Cornise, pilastrii, gardulete, toate pot “imbraca” bucataria transformand-o intr-un spatiu de vis. Caldura lemnului cu siguranta va fi reflectata si in spatiul pe care il ocupa.

Revenind la trenduri, fronturile de lemn masiv incep sa fie din ce in ce mai cautate in cazul bucatariilor.  Aceste fronturi permit realizarea unui design de inalta clasa si in plus au si o functionalitate ridicata.  Fronturile din lemn masiv ofera o calitate superioara si sunt indicate mai ales in cazul bucatariilor spatioase.

 

BLATURI

Blaturile de lucru EGGER constituie soluţia ideală pentru amenajarea şi dotarea bucătăriilor precum şi în alte situaţii de amenajări interioare moderne. Pot fi utilizate în orice situaţie când cerinţele de ordin estetic sunt asociate cu cerinţe de rezistenţă şi durabilitate.

Caracteristici

 • Combinaţii de materiale şi decoruri
 • Gamă de accesorii adecvată

Dimensiuni standard (mm)

 • 4.100 x 600
 • 4.100 x 920
 • 4.100 x 800
 • Alte dimensiuni la cerere

Grosime standard (mm) 28, 38

 

CANT ABS

Canturile EGGER ABS sunt canturi termoplastice utilizate petnru acoperirea suprafețelor mici a oricăror semifabricate lemnoase. Acestea  sunt pe deplin armonizate cu celelalte sortimente EGGER din punct de vedere al culorii, texturii, structurii suprafeţelor şi gradului de luciu.

 

HDF

HDF-ul (High density fibreboard) este un panou fibrolemnos cu densitate mare. Acesta este alcatuit dintr-un rumeguş mai fin, combinat cu substanţe speciale fiind îmbinate la presiuni foarte mari. Acest tip de material poate fi gasit simplu sau melaminat, în culori diversificate, asemănătoare cu cele de PAL.

Grosimea lui este de 3.2 – 4 mm. HDF-ul se foloseşte, de regulă, în spatele mobilei, la dressing-uri (dulapuri), corpuri de mobilă la bucătărie, living-uri.

Se mai poate folosi şi la fundurile de sertar, insa numai la sertarele de dimensiuni mici deoarece, fiind subţire, se poate deforma.

 

HPL

HPL-ul (High Pressure Laminate) este un compus format pe baza de hartie si rasini fenolice. Practic, mai multe foi de hartie kraft trecute printr-o baie de rasini fenolice sunt puse una peste alta, se aplica si o foaie finala care da decorul si toata acestea sunt puse intr-o presa speciala unde stau timp de aproximativ 1 ora la 150gr C.  Rezultatul il reprezinta foi de material foarte rezistent in dimensiuni diferite si cu grosimi intre 0,5 si 25mm.

Foaia de decor  este in mod uzual print de inalta definitie pe hartie speciala, care reproduce culori uni, lemne, roci, modele abstracte sau desene personalizate. In loc de print producatori mai folosesc si metale (aluminiu, inox, cupru, staniu, aur si platina), tesaturi sau roci.

 

vezi si >
 • PALETARI CULORI
 • MATERIALE FOLOSITE
 • ACCESORII
 • PROCES DE LUCRU

INFORMATII CLIENTI CONSULTANTA

Pentru amenajarea unui cămin, spațiu de lucru aveți nevoie nu de mobilier, ci de soluții și idei practice în limita bugetului, spațiului disponibil. De aceea noi vă oferim servicii de consultanță profesională astfel încât ideile și așteptările ...

vezi mai departe